top of page

La Mariette, amb el seu parlar afable, natural i planer, ens explica facècies de Josep Llorens Artigas i ho estructura amb el fil conductor de cinquanta-cinc fotografies on surt el seu pare, sempre amb alguna cosa al cap, un barret, una gorra o, fins i tot, uns estalvis enormes de vímet, com una corona de sant d’Olot. Palla, feltre, pèl de castor, llana, peluix de seda, punt de ganxet… conformen un repertori divertit, com si es tractés d’un espectacle de varietats en què l’actor principal entra i surt, canviant cada vegada d’imatge, com Fregoli, que tant delectava Brossa i Tàpies.

"Amb il·lustracions de l’Anna-Lina i un petit comentari per a cadascuna. Aurora Gasull va accedir a ajudar-me per posar en ordre tot aquell recull, i Àlex Susanna em va donar la idea per al títol. Tot escrivint, em vaig anar engrescant i així és com, finalment, les anècdotes que havia sentit explicar al meu pare s’han anat barrejant amb els records de la meva vida, més que no pas amb els barrets". (Mariette Llorens)

La tria de cada barret serveix per explicar una anècdota, una facècia, tal com diu el títol. 

 

Josep Llorens Artigas fou un ceramista molt famós, un dels principals renovadors de l'art ceràmic occidental. 

 

Aquesta obra presenta un format ben original, amb fotografies i barrets com a eix vertebrador d'una biografia ben poc usual i molt atractiva. 

Facècies d'en Llorens Artigas

Autor: Casamartina PArassols, Josep ;
Llorens Gardy, Mariette

Il·lustrador/s: Mattar, Anna-Lina

ISBN: 978-84-1303-381-5

144 pàgines

Tapa dura

210 x 275 mm

Col·lecció: Visió Nº 88
Data de publicació: Juny 2022

bottom of page